Politika

Opozicija odgovorila SNP-u: Predsjednik Kotora iz Demokrata, DF na čelu Skupštine

Predstavnici kotorskih odbora Demokrata, Demokratskog fronta, Socijaldemokratske partije i Građanskog pokreta URA odgovorili su na ponudu predsjednika SNP Kotor Branka Baća Ivanovića o formiranju nove vlasti u tom gradu, precizirajući mjesta koja žele da svakoj od stranka pripadne.
Opozicija odgovorila SNP-u: Predsjednik Kotora iz Demokrata, DF na čelu Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

Kao se navodi u zajedničkom dopisu, mjesto predsjednlka Opštine Kotor žele da bude popunjeno iz redova Demokratske Crne Gore, a predsjednika Skupštine Opštine da pripadne Demokratskom frontu.

Oni su prihvatili uslove SNP-a za obavljanje kontrofne funkcije u svim institucijama i preduzećima koje je osnovala Opština Kotor tako da ta stranka imenuje predsjednike ili članove: Odbora direktora Luke Kotor AD, Odbora direktora DOO Vodovoda i kanalizacije Predsjed, Odbora direktora DOO Komunalno Kotor, Upravnog odbora DOO Lovanja Kotor, Upravnog odbora Centra za kulturu "Nikola Đurković", Upravnog odbora OJU Muzeji Kotor, Izvršnog odbora Turističke organizacije Kotor i Savjeta Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, ali i u svim budućim privrednim društvima koje bude osnivala Opština Kotor.

- Takođe Vas obavještavamo da ostajemo u svakom trenutku otvoreni za učešće SNP-a u budućoj izvršnoj vlasti na ravnopravnoj osnovi i na osnovu izbornog rezultata, na način kako smo to zagovarali čitavo vrijeme od održavanja izbora 16. oktobra. Dolje potpisani politički subjeti pripremaju Sporazum o zajendičkom vršenju vlasti u Opštini Kotor. Osnove Sporazuma čine programske osnove ovih političkih subjekata sa punom otvorenošću za Vaše programske predloge, pa Vas ovim putem pozivamo da iste dostavite kako bi ih implementirali u Sporazum. Odmah nakon zaključenja Sporazuma dostavićemo predloge kandidata za ove funkcije, usaglašene od strane ovih političkih subjekata, kako bi zakazali nastavak konstitutivne sjednice Skupštine - navode potpisnici pisma upućenom Ivanoviću.

Ponudu su potpisali Vladimir Jokić iz Demokrata, Branko Kovačević, Vladimir Potpara, Milivoje Mišo Samardžić i Dragica Perović iz DF-a, Branko Nedović iz SDP-a i Ljiljana Moškov iz GP URA.

 

Portal Analitika