Društvo

Njemačka donirala auto „opel meriva“ podgoričkoj kancelariji Interpola

Predstavnici Ambasade SR Njemačke i Uprave policije potpisali su danas Protokol o donaciji između Ministarstva unutrašnjih poslova Savezne Republike Njemačke i UP crnogorskog MUP-a.
Njemačka donirala auto „opel meriva“ podgoričkoj kancelariji Interpola
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi iz ovog ministarstva, dokument je potpisan na sastanku pomoćnika direktora Sektora kriminalističke policije Enisa Bakovića i rukovodioca NCB Interpol Podgorica Dejana Đurovića sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke Hansom Ginterom Maternom i njegovim zamjenikom Uveom Merketerom.

- Ovom prilikom je MUP Savezne Republike Njemačke donirao Sektoru kriminalističke policije automobil marke „opel meriva“ koji će koristiti NCB Interpol Podgorica. Vrijednost donacije je 12.589 eura, a donaciju je u ime MUP-a SR Njemačke rukovodiocu NCB Interpol Podgorica Đuroviću predao zamjenik ambasadora Merketer - navode iz MUP-a.

Pomoćnik Baković zahvalio se na vrijednoj donaciji, te istakao kako kriminalistička policija Crne Gore ima izuzetnu saradnju sa policijom Njemačke, posebno u dijelu zajedničkih aktivnosti na polju potraživanja počinilaca krivičnih djela iz oblasti međunarodnog kriminaliteta, efikasne razmjene informacija na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju krivičnih djela, te ekstradicije pomenutih lica.

- Ambasador Matern izrazio je veliko zadovoljstvo zbog još jedne realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da se nada nastavku saradnje između ove dvije države u vidu realizovanja različitih aktivnosti iz nadležnosti policije, kao što je to do sad bio slučaj, a među kojima su, osim donacija, realizovane razne obuke i seminari za službenike kriminalističke policije. Rukovodilac NCB Interpol Podgorica Đurović takođe je zahvalio na vrijednoj donaciji i istakao posebno zadovoljstvo na ostvarenoj saradnji i dosadašnjim rezulatima sa SR Njemačkom, i iskazao posebno zadovoljstvo zbog izuzetne saradnje sa kancelarijom oficira za vezu SR Njemačke sa sjedištem u Beogradu, a koja se odnosi kako na kvalitetnu razmjenu informacija tako i na realizovanje drugih zajedničkih aktivnosti koje se odnose na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje krivičnih djela međunarodnog karaktera - navodi se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Portal Analitika