Protokol

Pribilović - Močnik: Jačanje saradnje u oblasti javne uprave

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović sastala se danas u Podgorici sa ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori, Mitjom Močnikom i predstavnikom kompanije ZZI iz Ljubljane, Igorom Zorkom.
Pribilović - Močnik: Jačanje saradnje u oblasti javne uprave
Portal AnalitikaIzvor

Pribilović je sagovornike upoznala sa preduzetim aktivnostima na unapređenju javne uprave i radom novoformiranog Ministarstva i istakla da je reforma javne uprave jedan od prioriteta Vlade Crne Gore, a posebno lokalne samouprave.

“Cilj nam je da unaprijedimo javnu upravu kao efikasan servis građana i privrede, uprave koja je okrenuta ka građaninu i zato je od ključnog značaja unapređenje e-uprave”, naglasila je ministarka.

Močnik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Slovenije i Crne Gore i istakao da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u procesu pristupanja EU.

“Na tom putu Crna Gora ima punu podršku Slovenije”, naglasio je Močnik. Vlada i Ministarstvo za javnu upravu Slovenije pružiće punu podršku u procesu reforme javne uprave, kao i u oblasti e-uprave i jačanju administrativnih kapaciteta u dostizanju postavljenih ciljeva, kazao je ambasador Močnik.

Ministarka Pribilović i ambasador Močnik su ukazali na brojne potencijale saradnje sa Republikom Slovenijom i resornim ministarstavima u oblasti javne uprave kroz razmjenu iskustava, ekspertskoj pomoći i organizovanje studijskih posjeta službenika. Izraženo je obostrano očekivanje da će se saradnja Crne Gore i Slovenije nastaviti i u narednom periodu, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata.

Na sastanku je predstavljen rad kompanije ZZI i mogućnost saradnje i preporuka u oblasti digitalizacije preduzeća i izazovi uvođenja elektronskog poslovanja i eRačuna.

Portal Analitika