Politika

Marković u četvrtak u zvaničnoj posjeti Briselu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće sjutra 26. januara 2017. godine u zvaničnoj posjeti Briselu. Predsjednik Marković će se tom prilikom sastati sa najvišim zvaničnicima NATO-a i Evropske unije.
Marković u četvrtak u zvaničnoj posjeti Briselu
Portal AnalitikaIzvor

Posjetu Briselu počeće sastankom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, nakon čega će imati odvojene susrete sa novim predsjednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tijanijem, predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom i predsjednikom Evropske komisije Žan- Klod Junkerom.

Odluka predsjednika Markovića da njegova prva posjeta bude upravo NATO-u i Evropskoj uniji dodatno govori u prilog opredjeljenju Vlade da snažno nastavi evropske i evroatlantske integracije i na taj način u kontinuitetu realizuje strateške prioritete države u oblasti vanjske ali i bezbjednosne politike.

Nakon sastanka, predsjednik Marković i generalni sekretar Stoltenberg održaće pres konferenciju, sa početkom u 9:45. Prenos konferencije može pratiti na sljedećem linku http://www.nato.int/cps/en/natohq/events_67375.htm.

Takođe, izjave za javnost nakon sastanka daće premijer Marković i predsjednik EP Tajani, a to ćete moći da pratite u 11:30 uživo na liku http://europa.eu/!nd43nX.

Na linku http://europa.eu/!WU76cn, u 15:35 moći ćete da pratite izjave premijera Markovića i predsjednika ES Tuska.

Dolazak delegacije na sastanak sa predsjednikom Evropske komisije Junkerom i rukovanje biće uživo prenošeni na EbS-u, link: http://europa.eu/!WU76cn u 16:05 časova.

Portal Analitika