Društvo

Puršić – Nađi: Uskoro međudržavni Sporazum o socijalnom osiguranju

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i ambasador Rumunije u Crnoj Gori Ferdinand Nađi razgovarali su danas u Podgorici, saopšteno je iz tog ministarstva.
Puršić – Nađi: Uskoro međudržavni Sporazum o socijalnom osiguranju
Portal AnalitikaIzvor

- Ambasador Nađi izdrazio je zahvalnost na prijemu i čestitao ministru Purišiću na imenovanju, uz želje za uspjeh u radu u obavljanju tako važne funkcije. Ministar Purišić zahvalio je ambasadoru na podršci koja se ogleda kroz saradnju u mnogim oblastima od uzajamne važnosti što potvrđuje i kontinuirani politički dijalog na visokom nivou – navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da postoji obostrani interes za snaženje dobre saradnje u različitim oblastima, a naročito u oblasti socijalne politike. Kako se dalje navodi, odnosi dvije zemlje dodatno su ojačani kroz saradnju u okviru multilateralnih foruma i organizacija, a intenzivna saradnja odvija se u okvirima široke normativno pravne osnove, čemu će doprinijeti i zaključenje Sporazuma o socijalnom osiguranju.

- U proteklom periodu održana su tri kruga pregovora između delegacija Crne Gore i Rumunije u vezi sa zaključivanjem Sporazuma o socijalnom osiguranju, na kojima su usaglašene sve odredbe Sporazuma. Naredni krug pregovora, na kojem će se razgovarati o Administrativnom sporazumu za sprovođenje Sporazuma između Crne Gore i Rumunije o socijalnom osiguranju planiran je za kraj prvog kvartala 2017. godine – podsjećaju iz Ministarstva.

Portal Analitika