Politika

ŠAHMANOVIĆ: Hvala Kadirovu na bratskom dočeku, uskoro bratimljenje Plava i Groznog

Predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović, oglasio se saopštenjem povodom njegovog boravka u Čečeniji. S obzirom da je boravak lidera DF-a i Šahmanovića, izazvao veliku pažnju, saopštenje Šahmanovića upućeno Portalu Analitika prenosimo integralno.
ŠAHMANOVIĆ: Hvala Kadirovu na bratskom dočeku, uskoro bratimljenje Plava i Groznog
Portal AnalitikaIzvor

Bošnjački narod ima mnogo prijatelja na raznim meridijanima koje do sada nije kontaktirao i čiju pomoć do sada nije tražio. Upravo smo uspjeli da u Ruskoj Federaciji, Republici Čečeniji u našoj braći po vjeri utvrdimo novo prijateljstvo od kojeg će korist imati svi građani Plava i svi pripadnici Islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Posebno želimo da se zahvalimo Predsjedniku Republike Čečenije Ramzanu Ahmatovicu Kadirovu na pozivu i srdačnom bratskom dočeku koji nam je priređen u ovoj zemlji. U razgovoru koji smo vodili sa predsjednikom Skupstine Republike Čečenije Magomedom Dautovim, ministrom spoljnjih poslova Dzambulatom Umarovim upoznali smo ih sa problemima sa kojima je suočena naša nacionalna i vjerska zajednica. Naši prijatelji i domačini su nam prenijeli svoja iskustva vezana za rješavanje problema sa kojima se susreću muslimani i građenjem dobrih odnosa sa pravoslavnim građanima koji nijesu na štetu nikom.

Njihova uspješna borba protiv terorizma je dokaz da jedinstvo naroda može doprinijeti ne samo zaštiti nacionalnih i vjerskih vrijednosti, nego i plodotvorno ubrzati razvoj zemlje. Zajednički smo konstatovali da ne postoji islamski terorizam, niti se terorizam može pripisati bilo kojoj konfesiji, postoje samo teroristi a prefiks "islamski " smišljen je u euro-američkim centrima kako bi se obračunali sa svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

Posebno želim da izrazim zadovoljstvo što je u tokom našeg susreta sa gradonačelnikom Groznog Muslimom Hucijevim prihvaćena naša inicijativa o bratimljenju Opštine Plav sa Prijestonicom Ruske Čečenske Republike.

Od izuzetnnog značaja je sastanak u Privrednoj komori Čečenske Republike sa zainteresovanim investitorima koji su iskazali spremnost da posjete našu Opštinu i da investiraju u projekte koje smo im prezentovali.

Imajući u vidu prljavu medijsku kampanju koja je pratila našu posjetu Republici Čečeniji i zlurade politikantske konstrukcije, dužan sam se posebno zahvaliti liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću koji su na moju inicijativu upotrebili  svoja lična poznanstva sa prijateljima iz Ruske Federacije i pomogli  mi da ostvarim kontakte i poznanstva sa rukovodstvom Republike Čečenije. Naročito nam je za ovu posjetu dragocjena bila podrška gospodina Ljubomira Radinovića predsjednika udruženja Rusko – srpsko - crnogorskog prijateljstva.

Ubijeđen sam da će se javnost u Crnoj Gori veoma brzo kroz uzvratnu posjetu delegacije Republike Čečenije Opštini Plav uvjeriti u konkretnost naših dogovora od čega će koristi imati svi građani Opštine Plav, navodi se u saopštenju Šahmanovića.

 

Portal Analitika