Crna hronika

PODGORICA: Hapšenje i četiri privođenja, zbog oružja i droge

Podgorička policija je sinoć sprovela pojačane kontrole automobila i lica kao i racije u ugostiteljskim objektima, shodno zaključcima da je potrebno pojačati preventivni i operativni rad na terenu.
PODGORICA: Hapšenje i četiri privođenja, zbog oružja i droge
Portal AnalitikaIzvor

„Kontrole u saobraćaju i lokalima su prvenstveno bile usmjerene ka tzv. bezbjednosno interesantnim licima, radi pronalaska oružja i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta u ilegalnom posjedu, a sve u cilju prevencije kriminaliteta odnosno sprječavanja evantualnih ili planiranih krivičnih djela“, saopšteno je iz Uprave policije.

U saobraćaju i u lokalima je kontrolisano više desetina tzv. bezbjednosno interesantnih lica. U racijama u lokalima kontrolisani su i građani koji su se nalazili na mjestima na kojima su boravila ova lica.

„U jednom lokalu, Santea Pub u City kvartu, je kod šanka pronađena torbica sa pištoljem „Pietro Beretta“, cal. 7,65 mm, u ilegalnom posjedu, sa tri metka u okviru. Utvrđeno je da pištolj pripada M.Lj. (32) iz Podgorice koji se nalazio u tom lokalu. On je lišen slobode. Uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici. Oružje i municija će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, saopštava se.


Tokom kontrole više desetina tzv. bezbjednosno interesantih lica pronađeno je više tzv. metalnih boksova i metalnih palica na izvlačenje, kao i manja količina narkotika kod četiri lica. Navedeni predmeti i droga su oduzeti. Ova četiri lica kod kojih su pronađeni narkotici su privedena. O događajima je obaviješten nadležni tužilac.

Kontrole usmjerene na tzv. bezbjednosno interesantna lica će se nastaviti kako u Podgorici tako i u drugim gradovima kada to bude bilo procijenjeno potrebnim.

Portal Analitika