MMA: Džankić ponovo u ringu

Crnogorski MMA borac Dimitrije Džankić (20), poslije dvije godine, ponovo će se okušati u ringu. Njegov protivnik biće Bosanac Jasmin Memović. Džankić je dvije godine pauzirao zbog povrede, a za Portal Analitika govori o predstojećem meču.
 MMA: Džankić ponovo u ringu
Portal AnalitikaIzvor

“Meč u Sloveniji za mene neće biti novi početak, već nastavak onoga što sam započeo ranije. Mnogo sam radio na sebi od meča sa Ćurkovićem, pokazacu sebe u najboljem svijetlu”, priča on za naš portal.

 Nakon obavljenih pregleda, doktor je zaključio da mu je bila neophodna pauza kako bi sačuvao zdravlje.

“Nije bilo lako donijeti odluku uradio sam ono što je najbolje za mene. Međutim, pobjednički niz ce se nastaviti 26. februara u to sam siguran.Pripremam se na zaista visokom nivou. Prvi dio priprema se odvijao u Podgorici, sa mojim glavnim trenerom Vojinom Marjanovićem u Sqoush Centru Montenegro gdje sam i usavršavao tehnike Muay Thai-a, zajedno sa Boškom Pavićevićem i Ivanom Popovićem”, objasnio je Džankić.

Drugi dio priprema će se odvijati u Beogradu u najtrofejnijem MMA klubu u Srbiji CDS, gdje će Džankić imati priliku da sparinguje sa ozbiljnim imenima ovoga sporta i tako dostigne vrhunsku formu.

On kaže da je Memović izdržljiv i čvrst borac.

“To je ono sto sam mogao da vidim, nadam se da će biti spreman da isprati moj ritam i da ćemo pružiti dobru borbu”, poručio je on.

Prema njegovim riječima, pomoć sponzora u ovom sportu jako bitan faktor.

“Čitav tim ljudi mi pomaže u ostvarenju ciljeva.Montenegro Sqoush Centar i MMA Team Zabjelo finansiraju moje pripreme u Beogradu. Radomir Novakovic Cakan vlasnik velikog lanca sportskih radnji je moj generalni sponzor, a kako bi moje pripreme protekle u najboljem redu i bez povreda tu je moj fizioterapeut Milica Pavićević, koja odlično radi svoj posao. Takođe sam dobio nesebičnu pomoć od THE NUTRITION-a i postao njihovo zaštitno lice”, kaže Džankić.

MMA u Crnoj Gori ima sve više ljubitelja, naročito među mlađom populacijom, u MMA Zabjelo  klubu je sve više polaznika i onih koji dostižu nivo takmičara.

"Nakon meča u Sloveniji. planiram odraditi još tri meča u ovoj godini i posjetiti nekoliko kampova. Ovom prilikom bih najavio i revanš meč sa Ćurkovićem koji gori od želje da opet bude poražen, i taj meč će se, kako vjerujem, završiti prekidom u moju korist”, zaključio je Džankić.

P.Z.

Portal Analitika