Politika

,,OPERACIJA GROZNI“: I Andrija Mandić kod Kadirova

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić doputovao je juče u glavni grad Čečenske Republike Grozni gdje će se danas sastati sa predsjednikom tog dijela Ruske Federacije Ramzanom Kadirovom, saznaje Pobjeda od više izvora iz DF-a. Mandić je dio delegacije u kojoj su i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kao i predsjednik opštine Plav iz Bošnjačke stranke Orhan Šahmanović. Dolazak Mandića kod Kadirova predstavlja iznenađenje, imajući u vidu da njegova posjeta nije bila najavljena u javnosti.
,,OPERACIJA GROZNI“: I Andrija Mandić kod Kadirova
Portal AnalitikaIzvor

Delegaciju DF-a je, prema saznanjima Pobjede, juče na međunarodnom aerodromu u Groznom dočekala delegacija čečenskog Ministarstva spoljnih poslova. Frontovci su u glavni grad Čečenije stigli preko Moskve. Mandić, Knežević i Šahmanović su potom, prema informacijama Pobjede, bili i na ručku koji je Ministarstvo spoljnih poslova organizovalo u njihovu čast. Delegacija DF-a boravi u Čečeniji na poziv Ramzana Kadirova, a vođa delegacije je Milan Knežević kojem je upućen poziv.

Investitori

Knežević je ranije u izjavi za Pobjedu kazao da je cilj posjete ,,privlačenje strateških investitora u Crnu Goru“.

- Zvanična posjeta crnogorske delegacije Republici Čečeniji predstavlja pravu priliku za poboljšanje odnosa između Crne Gore i Rusije, ali istovremeno otvara brojne mogućnosti za priliv direktnih investicija u Crnu Goru, a posebno njen sjeverni dio. Kao vođa delegacije planiram prezentovati privredne potencijale naše države i našim domaćinima predložiti konkretne modalitete saradnje od kojih najveću korist mogu imati građani Crne Gore - rekao je Knežević.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika