Crna hronika

Sjutra presuda Lješkoviću

Presuda suspendovanom komandantu SAJ-a Radosavu Lješkoviću biće objavljena sjutra. On se danas nije pojavio na završnim riječima u sudu u Podgorici, a njegov advokat Zdravko Begović pojasnio je da su u pitanju opravdani porodični razlozi. Lješkovića Tužilaštvo tereti da je prikrivao pripadnike te jedinice koji su tukli i nanijeli povrede građanima tokom protesta Demokratskog fronta u oktobru 2015.
Sjutra presuda Lješkoviću
Portal AnalitikaIzvor

Za njega Tužilaštvo traži kaznu zatvora, dok odbrana traži oslobađanje, jer, kako je naveo Begović, nije dokazano da je počinio to krivično djelo. 

"Tokom glavnom pretresa nije istaknut nijedan dokaz koji bi potvrdio njegovu krivicu. Moj branjenik je tvrdio da nije znao ko je od pripadnika SAJ-a učestvovao u eventualnom prekoračenju službenih dužnosti. Objektivno, nije ni mogao znati, budući da su svi pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice na sebi imali fantomke, kacige i gas maske. Čak i jedan od oštećenih, koji je, navodno, bio žrtva tog događaja, tvrdio da `rođena majka ne bi mogla prepoznati pripadnike SAJ-a` pod kakvom su opremom bili", rekao je Lješkovićev advokat.

Begović je istakao da je njegov branjenik učinio sve što je mogao, međutim, nije mogao identifikovati ta lica, "budući da niko od pripadnika SAJ-a u zvaničnom izvještaju o upotrebi sredstava prinude nije tvrdio da je koristio sredstva prinude, osim dvojice".

RTCG; Foto: Volim Podgoricu

Portal Analitika