Crna hronika

Po potjernici NCB Interpol Sarajevo: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Banjaluci

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, 17. januara na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Sarajevo, lišili slobode lice N.Dž. (41) državljanina Republike Srbije. Ovo lice je lišeno slobode radi vođenja krivičnog postupka zbog osnova sumnje da je u Republici Srpskoj počinio KD ubistvo.
Po potjernici NCB Interpol Sarajevo: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Banjaluci
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, osumnjičeni se potraživao na osnovu naredbe Regionalnog suda u Banjaluci, radi vođenja krivičnog postupka zbog osnova sumnje da je počinio KD ubistvo iz člana 149 KZ Republike Srpske.

Naime, osumnjičeni je, sumnja se, počinio ovo krivično djelo 27. juna 2006. godine, na način što je, kako se sumnja, nakon svađe sa J.M, u jednom stanu u Banjaluci, upotrebom noža zadao ovom licu 20 uboda u predjelu grudi, vrata i ruke od kojih povreda je J.M. preminula.

- Osumnjičenom je određen ekstradicioni pritvor po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici. Slijedi komunikacija između nadležnih organa dvije države radi ekstradicije ovog lica – navodi se u saopštenju policije.

Portal Analitika