Društvo

Šuković: Stepen nepoštovanja profesionalnih standarda nepodnošljivo visok

Glavni i odgovorni urednik Antene M Darko Šuković, kazao je da je stanje na crnogorskoj medijskoj sceni veoma loše, da je stepen nepoštovanja profesionalnih novinarskih standarda nepodnošljivo visok, te da je užasno malo odgovornosti za javnu riječ.
Šuković: Stepen nepoštovanja profesionalnih standarda nepodnošljivo visok
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da 23. januar, Dan novinara Crne Gore, treba prigodno obilježiti i u dobrim i u lošim vremenima.

„Ne mislim da su crnogorske prilike drugačije, ali ni lošije u odnosu na one u regionu. Međutim, to nije ugao gledanja koji treba forsirati. Uvijek se, prije svega, treba baviti sobom i zaviriti u vlastito dvorište. Stanje na medijskoj sceni Crne Gore sigurno nije ni približno onakvo kakvo bi trebalo da bude“, istakao je Šuković za naš portal.

On je naveo da Dan novinara treba iskoristiti kao dobar povod da se skrene pažnja na probleme u crnogorskom novinarstvu.

„Sigurno je dosta momenata koji ne idu naruku novinarima. Tu prije svega mislim na ekonomske prilike i status novinara u privatnim medijskim kućama. Sam pokušaj svođenja problema na manjak slobode javne riječi nije put da se izađe iz lošeg stanja. Prioritet bi trebalo da bude suočavanje sa vlastitim felerima, a bolji status medija i novinara treba tražiti u boljem kvalitetu i višem nivou poštovanja profesionalnih standarda“, poručuje on.

Portal Analitika