Ostalo

O'Salivenu rekordna sedma titula na Mastersu u Londonu

Engleski igrač snukera Roni O'Saliven osvojio je rekordnu sedmu titulu na Mastersu u Londonu, pošto je sinoć u finalu pobijedio sunarodika Džoa Perija sa 10:7.
O'Salivenu rekordna sedma titula na Mastersu u Londonu
Portal AnalitikaIzvor

O'Saliven je odbranio titulu na Mastersu i postao rekorder tog turnira sa sedam titula, koliko je osvojio u 12 finala. 

Peri je bolje počeo današnji meč, poveo je sa 4:1, ali je petostruki svjetski šampion osvojio sedam uzastopnih frejmova i preokrenuo na 8:4. Peri je uspio da se primakne na 7:9, ali je poslije velike borbe u posljednjem frejmu O'Saliven iskoristio greške protivnika i odbranio titulu.

To je prva renking titula za O'Salivena poslije 11 mjeseci i pobjede na Otvorenom prvenstvu Velsa.

- Džo je trebalo da me pobijedi danas, imao sam sreće. Osjećam olakšanje što sam uspio da osvojim trofej, zaista sam uživao tokom cijele nedjelje - rekao je 41-godišnji O'Saliven.

On je na putu do finala pobijedio Lianga Venboa (6:5), Nila Robertsona (6:3) i Marka Fua (6:4)

Peri je do finala pobijedio Šona Marfija (6:1), Ding Đunhuija (6:1) i Berija Hokinsa (6:5).

- Rezultati na Mastersu me hrabre da nastavim i pokušam da osvojim jedan veliki turnir. Malo sam se zanio kod vođstva od 4:1, ali i izgubio - naveo je 42-godišnji Peri, koji je pokušavao da osvoji prvi Masters.

Masters je jedan od tri najprestižnija turnira u snukeru, pored Svjetskog prvenstva i Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva.

O'Saliven je pored trofeja, koji je dobio ime po pokojnom snukerašu Polu Hanteru, osvojio i 200.000 funti, dok je Periju pripalo 90.000.

Hanter je tokom karijere, između ostalog, osvojio tri trofeja na Mastersu, a umro je 2006. godine u 27. godini od raka.

BBC

Portal Analitika