Crna hronika

Enis Baković šef Kriminalističke policije

Zamjenik Osnovnog državnog tužioca Enis Baković biće novi šef Sektora kriminalističke policije, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Enis Baković šef Kriminalističke policije
Portal AnalitikaIzvor

On će na toj dužnosti zamijeniti Milovana Pavićevića koji je prošle sedmice podnio ostavku na tu dužnost. Ostavke su uslijedile nakon serije nerasvijetljenih bombaških napada sa ljudskim žrtvama. Poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata će obavljati Dragan Blagojević, dosadašnji komandant Posebne jedinice policije.

„Nakon sagledavanja aktuelne situacije, u kojoj je potrebno dati konkretnije odgovore na bezbjednosne izazove koji se postavljaju pred policiju, a shodno zaključcima Vijeća za nacionalnu bezbjednost, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović postavili su lica koja će obavljati poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije i Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata“, saopšteno je iz Uprave policije.

Baković i Blagojević će ove poslove obavljati do završetka konkursa za izbor pomoćnika direktora Uprave policije za ova dva Sektora a koji će biti raspisan u periodu koju slijedi.

Baković i Blagojević su određeni za obavljanje navedenih poslova i zadataka nakon što su Milovan Pavićević, dosadašnji pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije, i Predrag Ašanin, dosadašnji pomoćnik direktora za Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata, direktoru Uprave policije podnijeli zahtjeve za podnošenje ostavki.

Na mjesto komandanta Posebne jedinice policije postavljen je Veselin Magovčević, dosadašnji načelnik Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić.

Osim navedenog, kadrovske promjene izvršene su i na nivou Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Kotor. Novi načelnik CB Bar je Drago Spičanović, dosadašnji šef Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, dok je novi načelnik OB Kotor Marko Radusinović, dosadašnji viši policijski inspektor u Odsjeku za bezbjednost drumskog saobraćaja – Sektor policije opšte nadležnosti. Miloš Radulović i Igor Popović, koji su do sada bili načelnici CB Bar i OB Kotor, obavljaće druge poslove i zadatke u okviru policije, saopštava se.

Takođe, sa mjesta šefa Stanice kriminalističke policije CB Podgorica smijenjen je Siniša Stojković. Do određivanja novog šefa ove Stanice navedene poslove i zadatke preuzeće načelnik CB Podgorica Jovica Rečević.

Borba protiv organizovanog kriminala zahtijeva određene reforme u organizacionom smislu kao i osnaživanje kadrovskih potencijala. Dinamiku postizanja rezultata u ovoj oblasti pratiće u narednom periodu i kadrovske promjene u okviru policije, saopštavaju iz Uprave policije.

 

Portal Analitika