Društvo

SNP: Sloboda medija oslikava ukupni stepen demokratije svake države.

Socijalistička narodna partija čestita svim poslenicima javne riječi 23. januar - Dan novinara Crne Gore, uz podsjećanje da sloboda medija oslikava ukupni stepen demokratije svake države.
SNP: Sloboda medija oslikava ukupni stepen demokratije svake države.
Portal AnalitikaIzvor

Nema slobodne Crne Gore bez slobodnog novinarsta, jer mediji moraju biti građanska savjest društva.

Tradicija novinarstva i izgovorene riječi u Crnoj Gori dodatno obavezuje medije da promovišu istinu, slobodu, pravdu i demokratiju, a novinari koji profesionalno obavljaju svoj posao ne smiju biti rijedak primjer, već treba da imaju dominantnu poziciju na medijskoj sceni kako bi se očuvali kriterijumi i kvalitet profesionalne etike.

U Crnoj Gori put do istine nikada nije bio lak i još od davnina za slobodnu riječ se davalo mnogo, nekad i najviše. Među onima koji su za istinu dali svoj život nalazi i ime Duška Jovanovića čije ubistvo, na sramotu i nažalost, ni do danas, nakon 4.625 dana, nije do kraja rasvijetljeno.

"Ne smijemo dozvoliti da sloboda govora i javne riječi bude ugušena i zato država Crna Gora i mi, kao njeni politički predstavnici, moramo uraditi sve da nalogodavce ubistva Duška Jovanovića stigne zaslužena ruka pravde", navodi se u saopštenju SNP-a.

 

Portal Analitika