Abiznis

Uniprom uložio 13 miliona u Rudnike boksita

Kompanija Uniprom metali je do sada u Rudnike boksita uložila 13 miliona eura na kopove, infrastrukturu objekata i opremu, kao i pripremu jamske eksploatacije, saopštio je vlasnik Uniproma Veselin Pejović.
Uniprom uložio 13 miliona u Rudnike boksita
Portal AnalitikaIzvor

U Boksitima, kako je naveo, trenutno radi 150 radnika, koji su zaposleni u kompaniji Uniprom metali i kod podizvođača, a prosječna neto zarada je 770 eura.

Pejović je najavio da će u ovoj godini željezničko preduzeće Montekargo od Rudnika boksita imati prihode od oko 5,64 miliona eura, a Luka Bar 5,5 miliona eura.

- U ovoj godini ćemo se posvetiti eksploataciji rude u planiranim količinama. Do sada je izvađeno 600 hiljada tona, a naša kompanija je uplatila 300 hiljada eura koncesione naknade državi za prošlu godinu. Plate zaposlenima u Rudniku su isplaćivane redovno i to na puni neto iznos, kao i svi porezi i doprinosi koji su obavezni - kazao je Pejović Pobjedi.

Kompanija Uniprom metali je u oktobru 2015. godine kupila Rudnike boksita.

- Nakon preuzimanja Rudnika boksita susreli smo se sa totalno devastiranim rudnikom, čiji su resursi bili  uništeni pogrešnom eksploatacijom. Tokom prošle godine najviše vremena smo potrošili na sanaciju i pribavljanje eksploatacionih polja, radilo se na rudarskim projektima i uvođenju standarda, na čemu se kontinurano i sada radi - rekao je Pejović.

Opširnije u Pobjedi

 

Portal Analitika