Politika

Radulović: Bojkot nije dovoljan

Jedan od lidera Demokratskog fronta i zamjenik predsjednika Pokreta za promjene dr Branko Radulović izjavio je da je bojkot parlamenta potreban, ali ne i dovoljan metod zajedničkog opozicionog djelovanja.
Radulović: Bojkot nije dovoljan
Portal AnalitikaIzvor

„Bojkot je potreban, ali ne i dovoljan metod zajedničkog opozicionog djelovanja. Treba mnogo više toga i po sadržajnosti, dinamici i principijelnosti, da bi se izvršio demokratski pritisak koji bi rezultirao prvim sveopštim slobodnim izborima u 2018. godini i optimalnim modelom nastupa na tim izborima. Što znači samo bojkot? Malo ili nimalo. Da li će se promijeniti uslovi izbora, neće. Da li će biti prijevremenih izbora, režim je odgovorio da neće. Da li će se zaustaviti ekonomski i socijalni sunovrat, neće. Da li će institucije biti slobodnije, neće. Da li će političko-kriminalne strukture vratiti pare i fabrike, neće. Da li će biti neselektivne pravde, neće. Da li će prestati ova monstruozna ubijanja, neće...“, kazao je on u intervjuu za Pobjedu.

Kako dodaje „igra i prevrtljivost oko vlasti u Kotoru je sramotna“, navodeći da se nada da će se nakon nove inicijative SNP-a završiti.

„U Budvi nova administracija mora pokazati visoku profesionalnost i dosljednost. Tamo je mnogo kriminalnih struktura i raznih interesa, korupcije na svim nivoima, Marovićev klan je samo jedan u nizu. Nužna je nulta tolerancija prema korupciji i Katnića zatrpati tužbama; srušiti nelegalne objekte koji se ne mogu uklopiti u nove planove, zbog grada i kao nauk“, kazao je on.

Cijeli intervju pročitajte u Pobjedi 

Portal Analitika