Fudbal

Jovetić asistent u pobjedi Sevilje, Stevan igrao cio meč

Sevilja je pobijedila Osasunu u Pamploni 4:3 i upisala peti uzastopni trijumf u Primeri. Stevan Jovetić bio je asistent kod prvog, kao i začetnik akcije kod drugog pogotka tima iz Andaluzije.
Jovetić asistent u pobjedi Sevilje, Stevan igrao cio meč
Portal AnalitikaIzvor

Sevilja je vezala i petu pobjedu, pa ima bod zaostatka na drugoj poziciji u odnosu na vodeći Real Madrid koji ima i meč manje. Osasuna je i dalje na dnu sa samo devet bodova.

Osasuna je povela u 15. minutu preko Leona. Poslije auta sa desne strane, loptu je iz mrtvog ugla centrirao Tores, Leon je bio na petercu i udarcem „iz prve“ savladao golmana. Dva minuta prije kraja poluvremena rezultat je izjednačen. Prvo je Ibora sa oko 18 metara sebi namjestio loptu i šutirao, golman je već bio savladan, ali je lopta pogodila stativu, odbila se do Jovetića, golman je krenuo ka njemu, ali je crnogorski fudbaler vratio loptu na peterac, đe Ibori nije bilo teško da zatrese praznu mrežu. 

Ipak, isti igrač u 63. minutu omogućava Osasuni da ponovo povede, postigavši autogol. Ibora je bio akter i kod trećeg pogotka, ponovo pogodivši praznu mrežu, uhvatio je glavom odbitak, jer je golman prethodno izašao kako bi zaustavio pokušaj drugog fudbalera Sevilje. 

Na 3:2 povisio je Vaskes u 80. miutu kada je poslije kornera glavom okrznuo loptu i sproveo je u mrežu. Konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi vremena. Prvo je Sevilja otišla na plus dva, preko rezerviste Sarabije, a onda je Kodro ublažio poraz svoje ekipe. 

Primera – 19. kolo:
Osasuna – Sevilja 3:4
Leon 15, Kodro93 - Ibora 43, 63(ag), 65, Vaskes 80, Sarabija 92
16.15 Atletik Bilbao – Atletiko Madrid
18.30 Betis – Hihon
18.30 Real Sosijedad – Selta 
20.45 Eibar – Barselona
subota:
Espanjol – Granada 3:1
Real Madrid – Malaga 2:1 (2:0)
Ramos 39, 43 - Hunapi 63
Alaves – Leganes 2:2 (1:1)
Viljareal – Valensija 0:2 (0:2)
petak:
Las Palmas – Deportivo 1:1

Portal Analitika