Politika

Pejović obavlja čak sedam funkcija

Ministar evropskih poslova u Vladi Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović svojevrsni je rekorder po broju funkcija koje trenutno obavlja u izvršnoj vlasti, piše Dan.
Pejović obavlja čak sedam funkcija
Portal AnalitikaIzvor

Prema evidenciji državnih organa Crne Gore, Pejović vrši čak sedam funkcija, a u martu prošle godine u zvaničnom imovinskom kartonu, koji je objavila Agencija za borbu protiv korupcije, prijavio je da mjesečno zarađuje 3.790 eura.

Pitanje Pejovićevih funkcija otvoreno je nakon odluke Vlade na posljednjoj sjednici da on bude imenovan za člana Savjeta za vadavinu prava.

Osim što obavlja funkcije u izvršnoj vlasti, Dan navodi da je Pejović aktivan u politici, jer je šef Komisije za međunarodnu saradnju pri Glavnom odboru DPS-a i često učestvuje na sastancima evropskih socijalista.

Po zvaničnim podacima, aktuelni ministar evropskih poslova ujedno je glavni pregovarač za u pristupanim pregovorima Crne Gore i Evropske unije, nacionalni koordinator za pretpristupne fondove podrške Evropske unije Crnoj Gori, predsjednik Komisije za evropske integracije, član Savjeta za vladavinu prava, član Savjeta za članstvo u NATO i član Kolegijuma Vlade za pregovore o pristupanju EU. Uz to što je izuzetno aktivan u Vladi i DPS-u, Pejović je i počasni kapetan Bokeljske mornarice, a upisao se i kao vlasnik stana u Beogradu.

Na posljednjoj sjednici Vlade promijenjena je odluka o Savjetu za vladavinu prava, gdje su kao novi članovi tog tijela imenovani ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović i ministar javne uprave Suzana Pribilović. U tom savjetu su i šefovi radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU za pregovaračka poglavlja 23 i 24. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe savjeta obavljaju sekretar Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za pregovaračko Poglavlje 23 - Pravosuđe i temeljna prava i sekretar radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU za pregovaračko Poglavlje 24 - pravda, sloboda i bezbjednost.

Izvor: Dan

Portal Analitika