Društvo

Ćetković: Sreću ne smiju da okuju predrasude i malograđanština

Od prvog trenutka supruga Kristina i ja smo znali šta želimo, pa su nas iste želje ohrabrile na korak usvajanja. Nijesmo dozvolili da bilo ko utiče na našu odluku. Srećni i ispunjeni kao roditelji, djeci stalno govorimo da ih nije roda donijela, već da smo ih rodili iz srca.
Ćetković: Sreću ne smiju da okuju predrasude i malograđanština
Portal AnalitikaIzvor

Tim riječima crnogorski pop pjevač Sergej Ćetković opisuje svoje iskustvo usvojitelja.

On ističe da, bez obzira što živimo u 21. vijeku, i dalje smo „mentalno zatvoreni i opterećeni mišljenjem okoline“.

- Zar svako od nas nema pravo na sreću i da sam donosi odluke bez osude i mišljenja drugih. Svako dijete treba porodicu i dom. To ni jedna ustanova ne može zamijeniti. Smatrao sam da će naša sreća biti dovoljan podstrek svima onima koji razmišljaju o usvajanju. Mnoge etičke stvari čovjek ponese iz kuće. Način na koji su naši roditelji gradili i poštovali porodicu i vaspitavali nas, bili su odličan primjer po kome se i mi danas upravljamo. Onoga trenutka kada postaneš roditelj, shvatiš da je sve ostalo nevažno u poređenju sa djecom i željom da im pružiš svu pažnju i ljubav ovog svijeta - konstatuje Ćetković za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, to su velike odluke koje čovjek mora donijeti sam, uz pomoć i podršku svojih najbližih.

On poručuje da ne treba dozvoliti da sreću okuju i uspore predrasude i malograđanština, već da ljudi budu svoji i srećni.

- Roditelj nije onaj koji donese dijete na ovaj svijet, već koji vrijeme i život pokloni njihovom odrastanju, bezuslovno ih voli, oplemenjuje i čini sve da ih zaštiti i pripremi za život - zaključuje pjevač.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

 

Portal Analitika