Politika

Propadanje zbog "igre prijestola"

Teško je predvidjeti kako će se završiti peti sukob u Socijalistickoj narodnoj partiji. Njen lider Srđan Milić je do sada uspijevao da u organima SNP-a obezbijedi većinu. Međutim, izgleda da je Aleksandru Damjanoviću dosadilo da vječito ostaje u manjini, pa je sa pristalicama pojačao „rad na terenu“ - od člana do člana, piše Pobjeda.
Propadanje zbog "igre prijestola"
Portal AnalitikaIzvor

Nekada najjača opoziciona partija u Crnoj Gori, ovih dana preživljava petu veliku krizu od svog nastanka, 1998. godine. Sukob koji sa povremenim prekidima traje još od sedmog stranačkog Kongresa novembra 2014. godine, ponovo je rasplamsan nakon oktobarskih parlamentarnih izbora, nakon najlošijeg izbornog rezultata u istoriji ove partije. Glavni akteri su Aleksandar Damjanović, visoki funkcioner i poslanik, i lider SNP-a Srđan Milić.

Damjanović je, krajem prošle godine, odbio da formira poslanički klub SNP-a i nedavno ponovo optužio Milića da je „sa rukovodstvom zatvorio partiju i da ono što se govori na sjednicama Glavnog odbora stranke ne stiže do članstva i birača“.

Damjanović je u dosadašnjim obračunima sa stranačkim liderom imao javnu podršku Dragoslava Dada Šćekića, predsjednika opštine Berane, koji je u više navrata izjavljivao da Milić mora da ode sa čela partije.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika