Košarka

Pavićević: Razmišljamo samo o pobjedi protiv Budućnosti

Sve je spremno za utakmicu 19. kola ABA lige između Mornara i Budućnosti Voli. Očekuje se da će dvorana „Topolica“ biti ispunjena kao kada su u njoj, na početku sezone, gostovali Partizan i Crvena zvezda.
Pavićević: Razmišljamo samo o pobjedi protiv Budućnosti
Portal AnalitikaIzvor

- Za nas je utakmica protiv Budućnosti kao i svaka druga. U poziciji smo da, ukoliko želimo opstanak u ABA ligi, a želimo svim srcem, jednostavno, na svom terenu razmišljamo samo o pobjedi, bez obzira na snagu rivala. Znamo da nas očekuje težak i neizvjestan meč sa Podgoričanima, ali vjerujemo u svoje snage i motivisanost ekipe. Mislim da će publika, u svakom slučaju, uživati u obostrano dobroj igri i zanimljivoj utakmici. Nismo imali previše vremena za treninge pred ovaj meč, ali mislim da smo ga dobro iskoristili i da su se novajlije, koliko-toliko, uklopile. Naravo, ne možemo previše očekivati od Vitkovca i Andersona već na debiju, ali sam siguran da će nam biti od velike koristi do kraja sezone u kojoj nam je prioritet svih prioriteta opstanak u ABA ligi – informisao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Mornar i Budućnost sastali su se dva puta ove sezone i oba puta su trijumfovali Podgoričani. U pripremnom periodu odigrali su meč u Baru, u finalu memorijalnog turnira „Ljubo Jovanović“ (83:69), a u šestom kolu ABA lige u Podgorici bilo je 85:68.

- Ne razmišljamoo koš količniku, dobro bi nam došla i minimalna pobjeda. Za nju je recept jasan: odigrati odbranu punom snagom, na najvišem mogućem nivou i ne dozvoliti pad u igri svih 40 minuta.Uz pomoć publike mislim da možemo do pobjede – optimista je kapiten Mornara Marko Mijović.

Utakmica u dvorani „Topolica“ počinje u 17 časova. Cijene ulaznica nisu mijenjane ni za crnogorski derbi: tribine dva eura, parter tri.

tekst: Sportbar.me

Portal Analitika