Abiznis

Objavljen konkurs za člana Senata DRI

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet objavio je poziv za imenovanje jednog člana Senata Državne revizorske institucije (DRI), na koji se kandidati mogu prijaviti u narednih 15 dana.
Objavljen konkurs za člana Senata DRI
Portal AnalitikaIzvor

Kandidat bi, prema opšti uslovima konkursa, trebalo da bude crnogorski državljanin i da ima prebivalište u Crnoj Gori, da se protiv njega ne vodi krivični postupak i da ima opštu zdravstvenu sposobnost.

Kandidat za člana Senata DRI bi, kada je riječ o posebnim uslovima, trebalo da ima visoku stručnu spremu, odnosno da je diplomirani pravnik ili ekonomista. Kandidat treba da ima položen pravosudni ili ispit za državnog revizora i najmanje deset godina radnog iskustva u obavljanju pravnih poslova u državnoj službi ili položen ispit za državnog revizora i minimum deceniju radnog iskustva u obavljanju odgovornih poslova u javnim finansijama.

Član Senata ne može obavljati funkciju ukoliko je u konfliktu interesa.

Iz Odbora su pojasnili da je funkcija člana Senata stalna.

Neblagovremene ili nepotpune prijave uz koje nijesu priloženi svi potrebni dokazi neće se razmatrati.

Prijava kandidata treba da sadrži ime i prezime, adresu, kratku biografiju kandidata, e-mail adresu i kontakt telefon, dok se prijava podnosi na adresu Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Mina biznis

Portal Analitika