Fudbal

Čeferin: Borba za više evropskih timova na SP

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin rekao je da će se ta organizacija boriti za više evropskih klubova na Mundijalu.
Čeferin: Borba za više evropskih timova na SP
Portal AnalitikaIzvor

FIFA je najavila proširenje Svjetskog prvenstva na 48 reprezentacija, a naveo da će se UEFA boriti da Evropa dobije više mjesta u odnosu na sadašnji broj od 13 ekipa.

"Borićemo se za to koliko god je moguće. Najbolji fudbal na svijetu se igra u Evropi", rekao je predsjednik UEFA.

Čeferin je istakao da će Evropsko prvenstvo 2020. godine biti veliki izazov za navijače, ali je naveo da je siguran da će sve biti u redu. Evropsko prvenstvo 2020. godine odigraće se u 13 gradova širom Evrope, od Dablina na zapadu do Bakua na istoku. 

"Naravno da će pred navijačima biti veliki izazov, jer će morati da predju hiljade i hiljade kilometara širom Evrope. To može biti vrlo interesantno, ali može biti veliki izazov, čak i za veliku organizaciju kao što je Uefa. Mislim da će biti sve u redu, siguran sam u to", rekao je Čeferin u Sankt Peterburgu. 

Domaćin polufinala i finala na EP 2020. godine biće londonski Vembli. Osim u Londonu, utakmice će se igrati u Bakuu, Minhenu, Sankt Peterburgu, Rimu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Budimpešti, Dablinu, Bilbau, Briselu i Glazgovu. 

Imajući u vidu da je 13 zemalja u ulozi domaćina šampionata, svaka od tih reprezentacija moraće da prodje kroz kvalifikacije. Ranije su se reprezentacije domaćini automatski kvalifikovale za EURO, čak i kada su dvije zemlje organizovale prvenstvo kao u slučaju Poljske i Ukrajine 2012.

Portal Analitika