Društvo

Ulica u Zagoriču iznenada pod video nadzorom, ko je postavio kamere?

Nepoznate osobe postavile su kamere visoke rezolucije na stubu u Ulici Iva Andrića u Zagoriču, kako bi snimale prilaz sa svih strana u ovoj ulici. Kako je nezvanično Pobjedi saopšteno u policiji, u neposrednoj blizini stuba sa spornim kamerama živi više bezbjednosno interesantnih osoba. Isti izvor tvrdi da su četiri kamere postavljene na javnoj površini i da nezakonito snimaju građane koji prolaze tom ulicom. Nejasno je kako su kamere instalirane na stubovima, ko ih je i zbog čega postavio, ali se očito radi o osobama koje su zabrinute za vlastitu bezbjednost, pa su se odlučile na ovaj potez.
Ulica u Zagoriču iznenada pod video nadzorom, ko je postavio kamere?
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima Pobjede, kamere visoke rezolucije, koje snimaju prilaze sa svih strana, postavljene su nedavno. Vlasnici obližnjih kuća tvrde dane znaju kako su se one našle na stubu, ali ih ova pojava zabrinjava. 

“Ovo nije prvi put da osvane neko direktno ili indirektno upozorenje da vreba opasnost u našem kraju. Onaj ko ih je postavio vjerovatno ima svoje razloge, ali ne bi trebalo da zarad svojih interesa krši zakon i neovlašćeno snima prolaznike”, kazao je mještanin Zagoriča, koji je želio da ostane anoniman. Neovlašćeno postavljanje video-nadzora nije svojstveno samo Podgoričanima. Prošle godine tri osobe iz Kotora procesuirane su kada su uhvaćene da skidaju kamere sa javnih površina u ovom gradu. Crnogorska policija je tada u Kotoru pronašla 18 kamera koje su bile postavljene sa obje strane tunela Vrmac na ulazu u grad, prilazima opštini iz pravca Tivta, na magistrali na nekoliko lokacija u naselju Dobrota, širem centru, parku, šetalištu.

Pobjeda

Portal Analitika