Politika

Nove tenzije u SNP-u: Tražiće Milićevu odgovornost

Članovi Glavnog odbora Socijalističke narodne partije iz Mojkovca, Berana, Bijelog Polja i Podgorice će na sjednici GO zakazanoj za nedjelju tražiti odgovornost predsjednika Srđana Milića za loš izborni rezultat i trenutno stanje u partiji, saznaje Pobjeda.
Nove tenzije u SNP-u: Tražiće Milićevu odgovornost
Portal AnalitikaIzvor

Dodatne tenzije u stranci nastale su nakon najave o mogućem nestatutarnom isključenju Aleksandra Damjanovića kao i njegovog odgovora da će odluke donositi u konsultaciji sa članstvom i simpatizerima stranke. Nova sjednica Održavanje nove sjednice GO dogovoreno je na prošloj sjednici, kada je Milić pod pritiskom oponenata prihvatio da se razgovara o analizi izbornih rezultata na parlamentarnim i lokalnim izborima.

“Dogovor je bio da se raspravlja o analizi rezultata, o odgovornosti najviših funkcionera partije uključujući i odgovornosti predsjednika SNP-a”,  rekao je izvor.

Na prošloj sjednici je ocijenjeno da je rezultat parlamentarnih i lokalnih izbora ,,loš i razočaravajući“ i vjerovatno najgori u istoriji SNP-a.

Prema saznajima Pobjede, Aleksandar Damjanović još nije odlučio hoće li prisustvovati sjednici Glavnog odbora.

“Damjanović još nije odlučio. Vjerovatno će odluku donijeti na dan održavanja Glavnog odbora, ali ono što je jasno jeste da neće dozvoliti da stalno bude manjina u stranci - rekao je izvor blizak Damjanoviću. Prema saznanjima Pobjede, na sjednici bi trebalo da bude riječi i o novoj ponudi kotorskog SNP-a koja sadrži podršku opoziciji za manjinsku vlast ali i neka ključna mjesta za SNP.

Prema saznanjima Pobjede, Aleksandar Damjanović će odluku o mogućem formiranju poslaničkog kluba SNP-a donijeti tek nakon što bude poznata sudbina opozicionog dogovora u Kotoru.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika