Fudbal

Legenda se vratila: Džerard opet na Enfildu!

Dobra vijest za ljubitelje Liverpula. Legendarni fudbaler Stiven Džerard vratio se na Enfild i to u ulozi menadžera. Bivši engleski reprezentativac odlučio je da započne trenersku karijeru u akademiji Redsa.
Legenda se vratila: Džerard opet na Enfildu!
Portal AnalitikaIzvor

“Ovo nijesu samo emocije. Tamo đe je sve počelo, tamo se i vraćam. Razmislio sam đe mogu da najviše pomognem svom klubu. Nema potrebe da pričam šta mi znači Liverpul, ali kada sam odlučio da se vratim, tražio sam ulogu u kojoj ću moći da budem koristan", kaže legendarni kapiten.

Legendarni kapiten Lioverpula, koji je prethodne sezone nastupao za LA Galaksi, završio je uspješnu karijeru u 37. godini. 

"Ovo je prava odluka, poslije razgovora sa čelnicima odlučio sam se da učim, da rastem kao trener, da ponudim mladima moje znanje, ideje, iskustvo, u vremenu u kome im je to najpotrebnije, kada odrastaju i postaju ljudi", zaključio je Džerard. 

‘Stivi Dži’ je 17 sezona proveo u Liverpulu koji je 12 godina predvodio kao kapiten, a na 710 utakmica postigao je 186 golova. Sa ‘Redsima’ je bio prvak Evrope 2005. godine, osvojio je još osam trofeja, ali među njima nije Premijer liga. Za reprezentaciju je nastupio 114 puta i postigao 21 gol.

Portal Analitika