Region

Obezbjeđenje iznijelo Pernara i Sinčića iz Sabora

Zbog ometanja rada hrvatskog parlamenta, pripadnici skupštinskog obezbjeđenja su iznijeli zastupnike opozicionog Živog zida, Ivana Pernara i Ivana Sinčića, prenosi HRT.
Obezbjeđenje iznijelo Pernara i Sinčića iz Sabora
Portal AnalitikaIzvor

Ivan Pernar i Ivan Sinčić su izbačeni iz skupštinske sale po nalogu potpredsjednika Sabora Željka Rajnera, pošto je Pernar, uprkos opomenama, više puta prekidao raspravu za vrijeme Sinčićevog izlaganja.

Rajner je već ranije upozorio Pernara da ne jede jabuku u zbornici, a sukob je kulminirao kada mu je zastupnik Abecede demokracije dobacivao iz klupe, dok je za govornicom bio Sinčić (Živi zid).

"Ne dobacujte iz klupe, dosta je bilo s jabukama", poručio je Rajner Pernaru. Pošto je on nastavio, ponovno ga je opomenuo i zamolio da napusti dvoranu, dobrovoljno ili uz stražu.

izbacivanje-sincica

"Dobro, pozovite stražu", uzvratio mu je Pernar, a Rajner je konstatovao da zna da mu to odgovara.

Uz Pernara, obezbjeđenje je iznijelo i Sinčića.

Pernar je izjavio da on sigurno neće mirno izaći iz sabornice, jer je "to fašizam". Kritikovao je Rajnerov način vođenja sjednice.

Dok su ga iznosili, Pernar je uzviknuo: "Ovo je demokratija, ovo je HDZ". Pernar je izbacivanje iz Sabora prenosio na svom profilu na Fejsbuku.

HRT

Portal Analitika