Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Izabrani članovi stalnih delegacija u parlamentarnim skupštinama NATO, OEBS i Interparlamentarnoj uniji

Izabrani članovi stalnih delegacija u parlamentarnim skupštinama NATO, OEBS i Interparlamentarnoj uniji

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore, na danas održanoj 8. sjednici, izabrao je članove stalnih delegacija Skupštine Crne Gore u parlamentarnim skupštinama: NATO, OEBS i Interparlamentarnoj uniji.
Izabrani članovi stalnih delegacija u parlamentarnim skupštinama NATO, OEBS i Interparlamentarnoj uniji
Portal AnalitikaIzvor

U cilju osnaživanja parlamentarne diplomatije i međunarodnih aktivnosti razgovarano je i o učešću poslanika na međunarodnim konferencijama, kao i značajnim regionalnim inicijativama i forumima, saopšteno je Portalu Analitika iz pres službe parlamenta.

Na današnjoj sjednici Kolegijum predsjednika odlučio je da do izbora novog generalnog sekretara Skupštine, poslove iz njegove nadležnosti obavlja Jelena Radonjić, pomoćnica generalnog sekretara i rukovoditeljka Sektora za podršku zakonodavnoj i nadzornoj funkciji Skupštine. Time se obezbjeđuje neometano funkcionisanje skupštinske Službe, nakon iznenadne smrti dosadašnjeg generalnog sekretara.

Tokom sjednice bilo je riječi i o modelima za povećanje nivoa efikasnosti i kvaliteta kontrolnih finansijskih mehanizama, koji treba da doprinesu racionalnom upravljanju i raspolaganju sredstvima iz budžeta Skupštine Crne Gore.

 

Portal Analitika