Politika

Milan Knežević tužio "Pink M" i "Dnevne novine" zbog povrede časti i ugleda

Predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore i član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević danas je podnio tužbe protiv „Pink Mcompany“, i „Media-Nea" d.o.o. – Podgorica“ koji su osnivači medija „Pink M“ i lista „Dnevne novine“ zbog, kako je naveo, povrede časti i ugleda.
Milan Knežević tužio "Pink M" i "Dnevne novine" zbog povrede časti i ugleda
Portal AnalitikaIzvor

-Tuženi mediji su u kontinuitetu u toku trajanja izborne kamanje za parlamentarne izbore, ali i nakon održanih   izbora   sprovodili   besprizornu i senzacionalističku   kampanju prema predsjedniku DNP-a na način što su objavljivali tekstove koji su zasnovani na neistinitim  tvrdnjama   čime   su   u   dugom   vremenskom   periodu   dezavuisali   i dezinformisali javnost. Namjera  tih tekstova je bila da se naruši ugled i čast Milana Kneževića u očima javnosti bez iznošenja bilo kakvih dokaza ili činjenica koje bi potkrijepile navode - saopšteno je Portalu Analitika iz Medijskog centra DNP-a.   

Kako se dodaje, posebno se u tim napadima ističu monstruozne konstrukcije o navodnom učestvovanju  u okrestriranoj akciji službi   državne  bezbjednosti i kriminalnog miljea, poznatoj kao afera „državni udar“ kada su pomenuti mediji imali ulogu da ovaj  navodni državni udar predstave kao realnu opasnost po ustavno uređenje Crne Gore.

-Svakodnevno, i to u više navrata, su pomenuti mediji širili propagandu da su Milan Knežević i ostali u Demokratskom frontu "organizatori i planeri  državnog  udara  koji je imao za  cilj  izazivanje krvorprolića i  rušenje ustavnog poretka". Nakon čitave tragikomedije oko državnog udara svima je postalo jasno da je upotrebna vrijednost ove afere bila da se očuva vlast DPS-a, i da je za to bilo potrebno da  se diskredituju oni koji su najveća prijetnja po vladavinu kriminogenog režima, a to su čelnici  DF-a. Sramna   je i nedopustiva  uloga pojedinih medija koji su učestvovali u ovom poslednjem pokušaju održavanja na vlasti Mila Đukanovića, i koji su mu u konačnom, makar za kratko, omogućili da formira sumnjivu parlamentarnu većinu- ističe se u saopštenju.

Medijski centar  DNP- a izražava žaljenje što je jedan medij svojim gašenjem izbjegao suočavanje sa neistinama i monstruoznim konstrukcijama koje je mjesecima plasirao sa jasnom namjerom poziva na linč Milana Kneževića.

-Takođe, izražavamo žaljenje što je jedan broj  portala izbjegao sudski proces, jer su  "samo" prenosili djelove orkestrirane hajke medijskog satanizovanja DF -a. Niko u Crnoj Gori više nema dilemu da ovi   kvazi-mediji koje kontolišu kabinet Predsjednika  Vlade i predsjednika DPS-a isključivo postoje rad i diskreditacije političkih protivnika. Sudeći po količini histerije i neistina koje su širili o predsjedniku DNP-a Milanu Kneževiću, od trenutka raspisivanja izbora pa sve do danas, onda je lako uočljivo da je vlast DPS-a nikad krhkija i ugroženija. Uostalom, suđenje će  biti idealna prilika da  glavni i odgovorni urednici  ovih medija potkrijepe dokazima tekstove i priloge koje su mjesecima plasirali protiv jednog od lidera DF -a, ili da već sad prihvate ponudu, da umjesto novčane nadoknade, sljedećih pola godine objavljuju javna izvinjenja Milanu Kneževiću i članovima njegove porodice- zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika