Politika

DF: Pronađena formula za razvlašćivanje DPS-a u Kotoru

"Mnogo je vremena proteklo od održavanja izbora u Kotoru i traženja opozicionog dogovora za formiranje vlasti u ovom gradu. DF je insistirao da se u najkraćem mogućem roku saberu sve opozicione snage i uspostavi vlast na demokratskim principima saglasno volji i podršci građana Kotora", saopštilo je Predsjedništvo Demokratskog fronta.
DF: Pronađena formula za razvlašćivanje DPS-a u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Nažalost, ti naši napori nisu dali rezultata pa smo otišli i korak dalje saopštavajući javno da ćemo podržati svako ono rješenje koje uspostavi ostatak opozicije koji se u razgovorima sa DF-om legitimiše kao građanska opozicija. 

Pošto je očigledno da u građanskoj opoziciji nije postojalo spremnosti da se napravi dogovor koji bi podržao DF, a kako se juče pojavio predlog SNP-a o manjinskoj podršci svim opozicionim strankama, predsjedništvo DF-a je pozdravilo takvu odluku SNP-a i, što se tiče našeg političkog saveza, ona je prihvatljiva. Predlažemo da već danas predstavnici stranaka koje imaju većinu u parlamentu Kotora sjednu za sto i u potpunosti razrade sve modele ovog koalicionog aranžmana, kako bi ugovor na kojem će počivati buduća vlast u Kotoru bio čim prije zaključen. 

"Predsjedništvo DF-a izražava zadovoljstvo što se u predvečerje izbora u Nikšiću pronašla formula za razvlašćivanje DPS-a u Kotoru i time poslat signal ukupnoj političkoj javnosti da je opozicija sa državnog nivoa sposobna da efikasno  radi zajedno, u pravcu ostvarenja glavnog cilja -  ponavljanja pokradenih parlamentarnih izbora i konačne pobjede nad DPS-om", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika