Politika

Damjanović: Nije mi poznato da me isključuju iz stranke u nedjelju

Visoki funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović izjavio je da nema informaciju da postoji mogućnost da ga isključe iz stranke na sjednici Glavnog odbora u nedjelju.
Damjanović: Nije mi poznato da me isključuju iz stranke u nedjelju
Portal AnalitikaIzvor

„Nepoznate izvore ne bih komentarisao. Radi se o nezrelim političkim ambicijama pojedinaca ili pojedinki, koji putem ovakvih spinova nanose štetu stranci“, kazao je on i dodao da iza ovakvih izjava treba da stanu imenom i prezimenom.

Dnevni list Dan je danas pozivajući se na neimenovane izvore objavio da će Glav­ni od­bor So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je ras­pra­vlja­ti na sjed­ni­ci za­ka­za­noj za ne­dje­lju o od­go­vor­no­sti funk­ci­o­ne­ra Alek­san­dra Da­mja­no­vi­ća za kr­še­nje sta­tu­tar­nih pra­vi­la i o nje­go­vom is­klju­če­nju iz stran­ke. 

On je u emisiji Načisto na TV Vijesti, odgovarajući zašto nije došao na sjednicu GO, kazao da u stranci dobro znaju razloge njegovog nezadovoljstva već pune dvije godine, navodeći da odluku o budućem djelovanju treba da donese članstvo a ne funcioneri.

Navikao sam da budem u manjini i u stranci, i u politici u Crnoj Gori, kazao je on i dodao da je problem u tome što su funkcioneri SNP-a doveli stranku u ovu situaciju. Podsjetimo, da je SNP na izborima ostvarila najgori rezultat do sada.

Kazao je da je lider te partije Srđan Milić sa rukovodstvom zatvorio partiju i da ono što se govori na sjednicama Glavnog odbora stranke ne stiže do članstva i birača.

"Svoj sud o problemima treba da daju članstvo i birači, a ne grupa funkcionera koja je zatvorila partiju", rekao je Damjanović.

Damjanović je kazao i da je novi predlog SNP-a – da podrži izvršnu vlast ostalih opozicionih stranaka u Kotoru „korak u dobrom pravcu“ i dodao da je lično zadovoljan što je prihvaćen jedan od njegova dva predloga za prevazilaženje krize oko formiranja vlasti u tom gradu u kojem opozicija ima većinu.

Kako je dodao, vlast još uvijek nije formirana zbog sujeta i nedostatka političke mudrost. Nije direktno odgovorio na pitanje novinara što misli o predlogu SNP-a da kao uslov za podršku njihovi predstvnici čine većinu u upravnim odborima javnih preduzeća.

 

Portal Analitika