Rukomet

SP: Francuska ide dalje s maksimalnim učinkom

Rukometaši Francuske su danas u Nantu savladali Poljsku sa 26:25 i tako potvrdili prvo mjesto u grupi A i plasman u narednu fazu takmičenja.
SP: Francuska ide dalje s maksimalnim učinkom
Portal AnalitikaIzvor

Francuzi su na ovoj utakmici odmorili neke od najvažnijih igrača, ali su i uprkos tome upisali svoju petu pobjedu iz isto toliko utakmica. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 13:13, da bi Francuska u drugom poluvremenu uspjela doći do minimalne pobjede.

Ovim porazom postalo je jasno da će se Poljaci do kraja prvenstva boriti za plasman od 17. do 20. mjesta, a u naredni krug su se plasirale Francuska, Norveška, Rusija i Brazil.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Olivije Niokas sa sedam golova, dok je u poljskom taboru prednjačio Pžemislav Krajevski sa dva pogotka manje.

A, u nokaut fazi će ih čekati selekcija Islanda, koja je u petom kolu Grupe B remizirala sa Makedoncima 27:27 (13:15).

Tim Lina Červara je uprkos "minusu" od dva gola na poluvremenu uspio na kraju da osvoji bod i da izbjegne sudar sa "trikolorima", pa će put u narednu rundu tražiti preko Norvežana, što je svakako teško, ali neuporedivo lakše od meča protiv domaćina.

Makedonce je ponovo predvodio prvi strijelac Mundijala Kiril Lazarov sa sedam golova, dva manje je upisao Dejan Manaskov. Kod Islanđana prvo ime susreta sa sedam pogodaka bio je Runar Karason.

Portal Analitika