Politika

Odlični odnosi Crne Gore i Poljske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u razgovoru sa Irenom Tatažinskom, ambasadorkom Poljske u Crnoj Gori izjavio je da je zadovoljan odličnim odnosima Crne Gore i Poljske na političkom nivou, očiglednim interesom ove države za ulaganje u našu zemlju, kao i dinamičnom saradnjom u oblastima kulture, nauke i obrazovanja.
Odlični odnosi Crne Gore i Poljske
Portal AnalitikaIzvor

“Zahvalio sam ambasadorki Poljske na odličnom poznavanju prilika u Crnoj Gori i objektivnom sagledavanju naše društveno-političke stvarnosti. Takav pristup je između ostalog razlog zbog kojih su odnosi Crne Gore i Poljske u stalnoj uzlaznoj liniji“, naglasio je Brajović, nakon sastanka.

Predsjednik crnogorskog parlamenta je zadovoljan i ocjenom ambasadorke Tatažinske koja je prenijela stav posmatrača iz Poljske u okviru misije OEBS-a da su oktobarski izbori bili legitimni i transparentni, a njihovi rezultati nesporni.

Razgovarano je i o nastavku saradnje u okviru „Akademije za proširenje“, u kojoj Poljska dijeli sa Crnom Gorom svoja iskustva integrativnih procesa.

Na sastanku je bilo riječi i o budućim aktivnostima usmjerenim ka jačanju parlamentarne saradnje.

Brajović je prihvatio poziv predsjednika Senata Stanislava Karčevskog i predsjednika Sejma Mareka Kuhćinskog za učešće na Sastanku predsjednika parlamenata zemalja Istočne i Centralne Evrope u Varšavi u maju ove godine.

Portal Analitika