Politika

Nova ponuda SNP- a: Spremni da manjinski podrže ostatak opozicije u Kotoru

Socijalistička narodna partija spremna je da manjinski podrži ostatak opozicije da formira vlast u Kotoru, saopštio je večeras Branko Baćo Ivanović, predsjednik SNP-a Kotor.
Nova ponuda SNP- a: Spremni da manjinski podrže ostatak opozicije  u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

To podrazumijeva manjinsku podršku SNP-a ovim strankama za kompletnu izvršnu vlast u Kotoru, uz ostvarivanje naše kontrolne funkcije u lokalnom parlamentu i bordovima direktora, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su se na taj korak odlučili i pored brojnih nekorektnih i uvredljivih izjava predstavnika ovih partija u prethodnom periodu na račun SNP-a, jer im je, kao ozbiljnom i odgovornom političkom subjektu, prioritet svih prioriteta formiranje nove vlasti u Kotoru.

SNP je, takođe, ovom ponudom, potvrdio svoj ranije saopšteni princip da neće biti ponovljenih izbora u Kotoru.

Smatramo da ne postoje razlozi da se na ovu ponudu SNP-a odmah ne odgovori i uđe u njenu realizaciju. Naša ponuda predstavlja test odgovornosti za ove partije prema građanima Kotora, odnosno pokazatelj da li će se, bez bilo kakvih dodatnih izgovora ili ucjena, pristupiti formiranju nove vlasti, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da njihova ponuda dolazi nakon toga što su ove stranke prethodno javno nudile manjinsku podršku SNP-u, a kada smo to mi iz SNP-a i zvanično zatražili - oni su se predomislili.

Konstatujem da to nijesu na zvaničan i politički pristojan način pravovremeno i saopštili, nego su političkim igrama, neprimjerenim onima koji žele da stvaraju partnerstvo, prolongirali formiranje nove vlasti u Opštini Kotor. Uprkos svemu tome, ponavljam, nudimo pomenutim partijama našu manjinsku podršku, kaže se u saopštenju

Portal Analitika