Društvo

Graničnoj policiji oko 12.000 eura od Njemačke

Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke doniralo je graničnoj policiji 60 graničnih štambilja koji se koriste za otiskivanje u putnim ispravama prilikom prelaska državne granice, kao i 200 rezervnih jastučića za granične štambilje. Ukupna vrijednost donacije iznosi 11.834,40 eura, saopšteno je iz MUP- a Crne Gore.
Graničnoj policiji oko 12.000 eura od Njemačke
Portal AnalitikaIzvor

Donaciji je prethodilo potpisivanje Protokola o donaciji, koji su danas potpisali pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a Crne Gore za Sektor granične policije,Vesko Damjanović i zamjenik ambasadora Njemačke Uveo Merketer.

Donaciju je danas  u ime MUP-a SR Njemačke pomoćniku direktora Damjanoviću predao zamjenik ambasadora Merketer. Damjanović se zahvalio zamjeniku ambasadora SR Njemačke na vrijednoj donaciji I istakao dobru saradnju.“Granična policija Crne Gore ima jako kvalitetnu saradnju sa policijom Njemačke, posebno u dijelu zajedničkih aktivnosti na polju suzbijanja ilegalnih migracija, podrške u uspostavljanju zajedničkih centara graničnih policija regiona, kao i na planu razmjene kvalitetnih informacija policija ove dvije države na otkrivanju, suzbijanju i sprječavanju krivičnih djela posebno iz oblasti krijumčarenja ljudi, oružja i narkotika”, istakao je Damjanović.

Merketer je izrazio zadovoljstvo zbog još jedne realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da je za 2017. godinu planirano organizovanje obuka za službenike Sektora granične policije kao i realizovanje donacija našoj policiji uz podršku Ambasade ove države.

Sporazum je potpisan u prostorijama Uprave policije dok je oprema predata Sektoru granične policije.

Donacija ove opreme je nastavak kvalitetne saradnje koju policija Crne Gore ima sa policijom SR Njemačke. Podsjećamo da je u prethodnom periodu MUP SR Njemačke u više navrata Upravi policije MUP-a Crne Gore donirao vrijednu opremu među kojom su i specijalizovana vozila i mobilni čitači dokumenata koje koriste granična policija, kao i da je organizovao obuke za policijske službenike ovog Sektora”, kažu iz MUP- a.

 

Portal Analitika