Crna hronika

Zaplijenjeno oko tri kilograma skanka na Dobrakovu

Službenici Uprave carina – Carinske ispostave Dobrakovo i Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su tokom noći na graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, u autobusu otkrili oko 3 kilograma skanka koji je, kako se sumnja, bio namijenjen krijumčarenju u Srbiju radi dalje prodaje.
Zaplijenjeno oko tri kilograma skanka na Dobrakovu
Portal AnalitikaIzvor

Skank je bio ušiven u odjevni predmet koji se nalazio u rancu s garderobom. Osumnjičeni D.B. (31) iz Kolašina je lišen slobode.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju uprava policije i carina, carinski i policijski službenici su tokom noći, oko 01,40 časova, na GP Dobrakovo kontrolisali autobus koji saobraća na liniji Herceg Novi – Beograd. Kontrolom lica i autobusa je u rancu D.B, u kojem se nalazila garderoba, otkivena materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

Radi se o tri pakovanja ove droge, ukupne težine 2.920,02 grama, a koja su bila ušivena u jaknu koja je sa drugom garderobom bila u rancu.

D.B. je lišen slobode. Ovo lice, drogu i ostale stvari preuzeli su policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

Službenici ovog Odsjeka su o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Kriminalistička obrada koju su službenici Odsjeka za borbu protiv droge sproveli ukazuje na sumnju da je D.B. skank nabavio u namjeri da ga prokrijumčari u Srbiju radi dalje prodaje.

D.B. je danas, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu. Tužilac je za D.B, nakon saslušanja, odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju.

Oduzeti skank će sa drugim stvarima biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

 

Portal Analitika