Društvo

Fondacija "Petrović Njegoš" obezbjeđuje brojne donacije crnogorskom zdravstvenom sistemu

Donacije Fondacije „Petrović Njegoš“ značajno su doprinijele unaprjeđenju rada i stvaranju boljeg ambijenta u crnogorskim zdravstvenim ustanovama, ocijenjeno je u razgovoru predstavnika Fondacije i Ministarstva zdravlja.
Fondacija "Petrović Njegoš" obezbjeđuje brojne donacije crnogorskom zdravstvenom sistemu
Portal AnalitikaIzvor

Državni sekretar Ministarstva zdravlja, Milovan Vujović, razgovarao je danas sa princom Nikolom Petrovićem, predsjednikom Fondacije "Petrović Njegoš", i Markom Cimermanom, predsjednikom Fondacije „Coeur de la Tour“ iz Ženeve.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Vujović se zahvalio članovima Fondacije „Petrović Njegoš“ na angažmanju i obezbjeđivanju brojnih donacija zdravstvenom sistemu Crne Gore.

„Koje su značajno doprinijele unaprjeđenju rada i stvaranju boljeg ambijenta u našim zdravstvenim ustanovama“, kaže se u saopštenju.

Princ Nikola je iskazao spremnost za nastavak saradnje i pružanje svih vidova pomoći crnogorskom zdravstvenom sistemu, podsjećajući na brojne značajne projekte, koji su već realizovani uz pomoć Fondacije „Petrović Njegoš“.

Cimerman je, kako se navodi u saopštenju, kazao da je misija njihove organizacije saradnja u oblasti kardiologije i kardiohirurgije i da, osim u Švajcarskoj, djeluju u više evropskih zemalja.

On je naglasio da, kroz realizaciju brojnih projekata u domenu kardiovaskularnih oboljenja, zdravstvenim sistemima pružaju kako tehničku, tako i stručnu pomoć.

„Ministarstvo zdravlja je, prema riječima Vujovića, veoma zainteresovano za saradnju sa švajcarskom fondacijom, posebno ako se ima u vidu da je u Crnoj Gori najveća stopa obolijevanja i smrtnosti upravo od kardiovaskularnih oboljenja“, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika