Region

Šešelj: Nikolić išaranim vozom htio da izazove krvoproliće

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocijenio je danas da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, svijestan toga da nema više šta da očekuje u političkom životu Srbije, slanjem "išaranog voza" na Kosovo pokušao da izazove krvoproliće i stvori situaciju u kojoj bi ga vidjeli kao vođu i spasitelja.
Šešelj: Nikolić išaranim vozom htio da izazove krvoproliće
Portal AnalitikaIzvor

- Nikolić je bio spreman da izazove krvoproliće provokacijom sa putničkim vozom išaranim parolama koje bi sigurno Šiptare iritirale, izazvale njihov bijes i teror, ali u ovom slučaju i njihovu oružanu bandu formiranu uz podršku NATO-a - rekao je Šešelj na konferenciji za novinare, i dodao da je to bio primjer kako predsjednik, nezadovoljan političkom pozicijom, može da nanese štetu i državi i svom narodu.

Prema riječima lidera radikala, Tomislav Nikolić je to sračunato uradio očekujući da će ako voz bude napadnut, biti žrtava i krvoprolića, da će srpska policija reagovati i da će na taj način probuditi patriotizam.

On je dodao da se srećom taj Nikolićev scenario nije obistinio, jer su ga svi politički činioci, ne samo u Srbiji već i u svijetu prozreli.

(Blic)

Portal Analitika