Društvo

DANILOVIĆ: Vlada odgovorna jer kriminalci multimilioneri siju strah i krv

Bivši ministar policije i potpredsjednik DEMOS-a Goran Danilović, ocijenio je neotkrivanje ubica i nalogodavaca hrabri nove, mlade pucače da je ta prijeka "pravda i razračun" sasvim dozvoljena i opravdana.
DANILOVIĆ: Vlada odgovorna jer kriminalci multimilioneri siju strah i krv
Portal AnalitikaIzvor

“Mora se djelovati prije pucanja, mora se raditi strpljivo, strateški, presijecati i presretati svaka kriminalna aktivnost, pratiti u stopu i maltretirati do neizdrživosti svaki kriminalac kojega imamo u "plavim i bijelim knjigama". Mora se raditi tiho i visokoprofesionalno da bi pucači utihnuli, a država odahnula”, napisao je on na svom Fejsbuk profilu. 

Prema njegovim riječima, nije novo u našem iskustvu da se kriminalci različitih vrsta u različitim vremenima medjusobno "čiste".

“Ipak, nova je nemoć države da goni i stiže pucače, a gotovo nikakva ili slabašna moć da ih preduhitri! Pišem ovo sa punom odgovornošću za napisano. Na samom početku svog mandata u minuloj prelaznoj vladi suočio sam se sa "uzavrelošću Kotora" - sa obračunima Škaljarskog i Kavačkog klana! Tvrdio sam da je toliko zapušten problem organizovanog kriminala kod nas da se samo kratkoročno liječi i katkad na mjesec ili nedjelju zaliječi nekom brutalnom policijskom akcijom. Ne može tako, međutim”, naveo je Danilović, dodajući da biće sve teže naći policajce visoke profesionalnosti spremne da rizikuju i žrtvuju se za poziv jer se šalje poruka da se to ne isplati.

“Odgovornost i stare i nove Vlade je ogromna. Mnogo je lakše biti saučesnik nego zakonito progoniti kriminalce multimilionere koji siju strah i krv. Mnogo je lakše ali kad tad neko će morati da odgovara”, zaključio je Danilović.

Portal Analitika