Društvo

Purišić - Orav: Pojačaćemo administrativni kapacitet za korisnike ESF-a

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sastao se danas sa ambasadorom Evropske Unije u Crnoj Gori Aivom Oravom.
Purišić - Orav: Pojačaćemo administrativni kapacitet za korisnike ESF-a
Portal AnalitikaIzvor

Purišić i Orav razgovarali su danas u aktuelnoj situaciji u vezi sa pristupanjem Crne Gore Evropskoj uniji, Poglavlju 2 i 19 vezanih za slobodno kretanje radnika, socijalnu politiku i zapošljavanje. 

Purišić je zahvalio na dosadašnjoj podršci koju Evropska Unija pruža Crnoj Gori na njenom putu ka članstvu. On je upoznao Orava sa planovima koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja namjerava da realizuje u narednom periodu kao i da će jedna od aktivnosti biti i jačanje administrativnih kapaciteta za buduće korisnike Evropskog socijalnog fonda (ESF) kao i značajem podrške Evropske unije u realizaciji planiranih aktivnosti.

Orav čestitao je ministru Purišiću na imenovanju kao i na otvaranju Poglavlja 19 naglasivši da je otvaranje ovog poglavlja veliki uspjeh i velika odgovornost i izrazio očekivanje da će Crna Gora nastaviti da uspješno ispunjava zadatke u cilju daljeg progresa na planu evropskih integracija.

Portal Analitika