Crna hronika

ŠKRELJA: Stanje zabrinjavajuće, ne i alarmantno

Trenutna situacija zabrinjava, međutim, ne bih nijedan slučaj – koliko god bio težak i emotivan – povezivao sa alarmantnom situacijom. Imali smo i težih slučajeva pa stanje nije bilo alarmantno. Da bi se došlo do alarmantne situacije, trebalo bi da nastaju dublje i teže posljedice - rekao je poslanik i član skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost Luiđ Škrelja, komentarišući eksploziju automobila koje se sinoć desila u Podgorici.
ŠKRELJA: Stanje zabrinjavajuće, ne i alarmantno
Portal AnalitikaIzvor

On je za Portal Analitika kazao da treba preduzeti sve mjere u cilju suzbijanja sličnih dešavanja na koje, prema njegovim riječima, "nijesu imune ni države sa većim kapacitetom i bezbjednosnom tradicijom“.

Uprkos učestalim ubistvima i kriminalnim obračunima na podgoričkim ulicama, Škrelja smatra da bezbjednost u zemlji nije ugrožena.

„Nije bila ugrožena ni onda kada su mnogi mislili da može da se ugrozi. Imam puno povjerenje u državne organe da će odgovorno raditi svoj posao i ući u trag onima koji uznemiravaju javnost ovakvim dešavanjima“, istakao je on.

Upitan da li bi trebalo sazvati sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, Škrelja odgovara da je to „otvoreno pitanje koje treba uputiti predsjedniku Odbora Obradu Stanišiću“.

„On će sigurno imati moju, ali i podršku ostalih članova, ukoliko budemo ocijenili da je neophodno da se o tome raspravlja“, poručuje Škrelja.  

Podsjećamo, u Bulevaru revolucije kod Osnovne škole "Maksim Gorki" u Podgorici oko ponoći se dogodila eksplozija automobila u kojoj je nastradao Đorđe Sekulović, dok je Jelena Korać teško povrijeđena.

Foto: cdm.me

Portal Analitika