Društvo

Podrška penzionera spoljnopolitičkim prioritetima države

Savez udruženja penzionera Crne Gore, koji ima više od 100 hiljada članova, podržava realizaciju spoljnopolitičkih prioriteta države, saopšteno je tokom razgovora predstavnika te organizacije sa nacionalnim koordinatorom za NATO, Draganom Pejanovićem.
Podrška penzionera spoljnopolitičkim prioritetima države
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz Vladinog Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO-u, susret je bio prilika da se ukaže na dugogodišnju kvalitetnu saradnju i reafirmiše podrška spoljno-političkim prioritetima države Crne Gore.

Predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović naglasio je da je riječ o najbrojnijoj nevladinoj organizaciji, u kojoj je od 123.500 crnogorskih penzionera učlanjeno 94 odsto.

„Naša organizacija u kontinuitetu pruža snažnu podršku realizaciji spoljnopolitičkih prioriteta države Crne Gore“, saopštio je Vešović, dodajući da je dosadašnja, dugogodišnja saradnja sa Komunikacionim timom za članstvo u NATO bila veoma plodotvorna.

Pejanović je informisao predstavnike Saveza o dinamici procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u državama članicama Alijanse i ocijenio da taj proces ide očekivanom dinamikom.

„Protokol je ratifikovalo već 20 država. Očekujemo da će do kraja drugog kvartala tekuće godine to učiniti i preostalih osam“, rekao je Pejanović.

Na sastanku je bilo riječi i o komplementarnosti integracija u NATO i Evropsku uniju, kao i razlikama u procedurama ratifikacije u državama članicama.

„Odgovarajući na pitanja o aktuelnim spekulacijama o organizaciji referenduma o članstvu u NATO, Pejanović je saopštio da će, kako to saopštavaju državni zvaničnici, pitanje članstva biti riješeno u Skupštini Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika