Društvo

Savez udruženja penzionera CG: Kontinuirana podrška spoljnopolitičkim prioritetima države

Nacionalni koordinator za NATO Dragan Pejanović, sa saradnicima, imao je radnu posjetu Savezu udruženja penzionera Crne Gore.
Savez udruženja penzionera CG: Kontinuirana podrška spoljnopolitičkim prioritetima države
Portal AnalitikaIzvor

Susret je bio prilika da se ukaže na dugogodišnju kvalitetnu saradnju i reafirmiše podrška spoljno-političkim prioritetima države Crne Gore.
Predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović naglasio je da je riječ o najbrojnijoj NVO u kojoj je od 123.500 crnogorskih penzionera učlanjeno 94%.

,,Naša organizacija u kontinuitetu pruža snažnu podršku realizaciji spoljnopolitičkih prioriteta države Crne Gore”, saopštio je Vešović, istakavši da je dosadašnja, dugogodišnja saradnja sa Komunikacionim timom za članstvo u NATO bila veoma plodotvorna. 

Nacionalni koordinator Dragan Pejanović informisao je domaćine o dinamici procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO u državama članicama Alijanse i apostrofirao ocjenu da taj proces ide očekivanom dinamikom.

,,Dvadeset država već je ratifikovalo Protokol. Očekujemo da će do kraja drugog kvartala tekuće godine to učiniti i preostalih osam”, rekao je Pejanović.

Na sastanku je bilo riječi i o komplementarnosti integracija u NATO i Evropsku uniju, te razlikama u procedurama ratifikacije u državama članicama.

Odgovarajući na pitanja o aktuelnim spekulacijama o organizaciji referenduma o članstvu u NATO, Nacionalni koordinator je saopštio da će, kako to saopštavaju državni zvaničnici, pitanje članstva biti riješeno u Skupštini Crne Gore.

Portal Analitika