Politika

Smanjuju zarade skupštinskim funkcionerima

Svim funkcionerima koje bira Skupština, biće smanjenje plate u zavisnosti od koeficijenta za obračun zarade, saopštio je Dnevnim novinama predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja.
Smanjuju zarade skupštinskim funkcionerima
Portal AnalitikaIzvor

Administrativni odbor donijeće danas rješenja o zaradama najviših državnih funkcionera, poslanika, članova Vlade i čelnika pojedinih državnih i pravosudnih institucija.

“Shodno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji se primjenjuje od 1. januara 2017. Administrativni odbor je dužan da za sve funkcionere koje bira ili imenuje Skupština donese rješenja kojima se umanjuje koeficijent za obračun zarade za 8 odsto”, kazao je Škrelja.

Dodaje i da se shodno izmjenema Zakona, zarada se neće uvećavati po osnovu radnog staža za period od 31. marta 2017. do 31. decembra 2018. godine Odbor će donijeti rješenja o zaradama sudij a Ustavnog suda, Vrhovnog državnog tužioca i savjetnika predsjednika Skupštine Crne Gore.

Na sjednici u petak biće nastavljen postupak imenovanja člana DIKa koji će predstavljati civilno društvo, nevladin sektor i univerzitet.

Na prošloj sjednici za članove DlK-a izabrani su Nataša Pešić, Ljiljana Radonjić, Mersudin Dautović, Aleksandar Jovićević, Haris Mekić, Veljo Čađenović, Dražen Medojević, Veljko Vujović i Milisav Ćorić.

Dnevne novine

Portal Analitika