Društvo

ŠUNDIĆ: Neću se žaliti

Bivši v.d. direktor Televizije Crne Gore, Božidar Šundić, prihvatio je funkciju v.d. urednika Radija 98, koju mu je namijenila v.d. generalna direktorica Javnog servisa Andrijana Kadija, i za Pobjedu je kazao da se neće žaliti na tu odluku.
ŠUNDIĆ: Neću se žaliti
Portal AnalitikaIzvor

- Prihvatio sam funkciju. Vratio se na radno mjesto koje sam obavljao i ranije, neću se na to žaliti, zadovoljan sam - rekao je kratko Šundić u izjavi za ovaj list.

Kadija je Šundića smijenila uz obrazloženje da želi da „ojača informativu kao okosnicu jednog medija“ i na njegovo mjesto imenovala Oliveru Vukadinović, koja je bila urednica Satelitskog programa RTCG.

Vukadinović je juče za Pobjedu kazala da im je težnja da se bore za osnovne postulate novinarstva, te da informacije ne budu jednostrane.

Istakla je da je bitno da novinari imaju kritički stav prema društvenim problemima i da će program ići u tom smjeru.

Šundić je ranije tvrdio da je razlog njegove smjene zapravo „plod političke opozicione kuhinje, a ne profesionalnog rada“.

- Ovdje amateri smjenjuju profesionalce, a to može samo u Crnoj Gori - kazao je on tada za Pobjedu. Kadija je potom negirala njegove navode i poručila da ne želi da polemiše sa njim na tu temu.  

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika