Politika

SEKULIĆ: Ne dolaze u parlament jer se plaše jedni drugih

Dio opozicije koji podržava NATO integracije, a odlučio je da se ne vrati u parlament kada se bude glasalo o tom pitanju, nije donio takvu odluku zbog odnosa prema Skupštini, već iz političkog straha da bi se, ukoliko prekinu bojkot, mnogo više vidjele njihove međusobne razlike - kazao je za Pobjedu Predrag Sekulić, poslanik DPS-a.
SEKULIĆ: Ne dolaze u parlament jer se plaše jedni drugih
Portal AnalitikaIzvor

Sekulić je, komentarišući izjavu poslanika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića da opozicija neće prekidati bojkot Skupštine ni kada se bude odlučivalo o NATO integracijama Crne Gore, istakao da žali što čak ni ta tema ne može privući opozicione poslanike u Skupštinu.

- Žao mi je što čak ni teme koje su od vitalnog značaja za građane Crne Gore, kao što je pitanje članstva u NATO, nijesu dovoljno inspirativne za kolege iz opozicije da dođu u parlament. Lično mislim da je u pitanju ne njihov odnos prema parlamentu, nego činjenica da bi ukoliko dođu da se izjašnjavaju o članstvu u NATO, bile mnogo vidljivije razlike među njima - kazao je Sekulić.

Prema njegovom mišljenju, taj dio opozicije ima politički strah od radikalnijih opozicionih kolega.

- Čini mi se da dio naše opozicije, koja sebe smatra građanskom, ima politički strah od nešto radikalnijih ostalih kolega iz opozicije i da je to osnovni razlog zbog kojeg ne žele da javno saopšte svoje stavove vezano za ulazak Crne Gore u NATO - smatra Sekulić. On, međutim, kaže da bez obzira na to da li će opozicija nastaviti bojkot „nema dileme da će parlament raditi u punom kapacitetu“. - Bez obzira na to kakvi su njihovi politički stavovi, kao i njihovi međusobni odnosi, vjerujem da neće biti dileme da će parlament u punom kapacitetu odlučivati o ovom, za građane veoma značajnom pitanju kao što je ulazak u NATO – dodao je Sekulić.  

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika