Zabava

Čudesna sudbina jugoslovenskog djevojčurka: Od izbjeglice bez dokumenata do holivudske elite

Dušica Radosavljević, poznatija kao Deniz Hejl odrasla je na Vračaru, a u Americi je ostvarila holivudski san.
Čudesna sudbina jugoslovenskog djevojčurka: Od izbjeglice bez dokumenata do holivudske elite
Portal AnalitikaIzvor

Ona je kao izbjeglica bez dokumenata, preko Italije, stigla u Ameriku.

„Otišla sam iz Jugoslavije kao djevojčurak. Živjela sam bez dokumenata u izbjegličkom logoru u Italiji gdje sam radila kao maneken za drugorazredne modne kuće. Bilo mi je veoma teško, ali uvijek sam bila ubjeđena kako će nešto divno da se dogodi u mom životu. Osjećala sam da će nešto divno da stigne za mene. Tako sam upoznala svog prvog muža Đuzepea Đigantea za koga prije udaje nisam znala da je toliko bogat. Imala sam tada 16 godina, pet haljina, dvije tašne i tri para cipela“,  rekla je u intervjuu za „Glas javnosti” prije petnaestak godina.

Sa prvim mužem je proputovala cijeli svijet, kako sama kaže, na jednom takvom putu po Indiji pokazao joj je djevojku njenih godina koja se prodaje za sitan novac. Tada je shvatila da je izbjegla takvu sudbinu.

Iz Italije odlazi u Ameriku, a poslije razvoda sa prvim mužem udala se za Vinsenta Minelija i postala je pomajka Lajzi Mineli čiji je veliki prijatelj i podržavalac.

Tako je u Los Anđelesu ušla u visoko društvo zvijezda i bogataša poput Ričarda Bartona, Elizabet Tejlor, Sofije Loren i drugih.

Zatim je upoznala Prentisa Koba Hejla, jednog od najbogatijih Amerikanaca i preselila se u San Francisko. Kako kaže, on je bio ljubav njenog života.

Portal Analitika