Protokol

Radulović i Orav: Nastavak dobre saradnje i usvajanje EU standarda

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se sa šefom delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorom Aivom Oravom. Ministar Radulović je naglasio da će u fokusu njegovog djelovanja, osim daljeg razvoja turizma, biti zaštita i unapređenje kvaliteta životne sredine u našoj zemlji.
Radulović i Orav: Nastavak dobre saradnje i usvajanje EU standarda
Portal AnalitikaIzvor

Ministar je istakao da je svjestan kolika su ulaganja potrebna za Poglavlje 27 koje se tiče životne sredine, te da usklađivanje sa tekovinama EU po pitanju životne sredine posmatra realistično i očekuje da će time biti poboljšan kvalitet života građana Crne Gore. Takođe, napomenuo je da smatra da je za dalji razvoj Crne Gore voema bitno usvajanje novih standarda, kako u oblasti turizma, tako i u oblasti zaštite životne sredine.

Radulović je zaključio da se nada nastavku dobrih partnerskih odnosa i saradnje sa EU, te da smatra da su znanja i iskustva iz EU veoma dragocjena za Crnu Goru. Ambasador Orav je naglasio da Ministarstvo održivog razvoja i turizma može računati na pomoć i saradnju sa EU u resornim oblastima.

 

Portal Analitika