Protokol

Pribilović-Uehara: Podrška SAD za nastavak reformskih procesa javne uprave

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović sastala se danas u Podgorici sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Margaret En Uehara.
Pribilović-Uehara: Podrška SAD za nastavak reformskih procesa javne uprave
Portal AnalitikaIzvor

Ambasadorka Uehara je izrazila očekivanje da će novoosnovano Ministarstvo javne uprave pospješiti realizaciju aktivnosti u okviru reforme javne uprave i istakla punu podršku Ambasade SAD na tom putu.

Ministarka Pribilović istakla je da je Vlada Crne Gore prepoznala značaj reforme javne uprave i samim tim je formirano Ministarstvo javne uprave. Jedan od značajnih izazova za razvoj Crne Gore je  kreiranje funkcionalne javne uprave, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, stvaranje efikasne i servisno opredijeljene javne uprave, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad.

Ministarka je zahvalila na dobroj saradnji i prijateljskom odnosu dvije zemlje i snažnoj podršci SAD-a upućivanjem poziva Crnoj Gori da postane članica NATO-a i kontinuiranoj pomoći u realizaciji naše evroatlantske agende.

Ambasadorka Uehara i ministarka Pribilović pozdravile su razvoj partnerskih odnosa dvije zemlje i ocijenile da postoje veliki potencijal za dalji razvoj saradnje, naročito u procesu reforme javne uprave, kao i  na polju sajber bezbjednosti. 

Portal Analitika